+31 (0)186 683 203 / +31 (0)651 250 562 info@tyrefinder.nl

Landbouwbanden

Een ruim- en compleet aanbod landbouwbanden vindt u via Tyrefinder.nl. Wij bieden u een groot assortiment landbouwbanden. Vraag direct online uw offerte aan.

Voor de juiste keuze van landbouwbanden is het volgende belangrijk:

Het gebruik:
Wordt de landbouwwagen slechts ingezet tijdens oogsttijd of het hele jaar voor diverse transporten.

Het gewicht:
Het totale gewicht van de landbouwwagen inclusief de maximale belading, waarbij veelal bekend is dat een 16-tons uitvoering ook 18 ton kan vervoeren en een 18 tons ook 20 ton, etc.

De snelheid:
Moderne landbouwwagen assen zijn doorgaans geschikt voor snelheden tot 80 km/h. Zgn. “Fast Tracks” kunnen ook met hogere snelheden worden ingezet. Zowel de loadindex van de banden áls de bandenspanning dient hierop te worden afgestemd.

Vernieuwde banden:
Voor landbouwwagens die korte periodes per jaar gebruikt worden heeft Tyrefinder.nl een uitgebreide keuze vernieuwde banden. Tyrefinder.nl zoekt graag voor u uit of het technisch- en financieel voordeel oplevert wanneer u vernieuwde landbouw banden wilt gaan gebruiken.

Bandenspanning:
Het belangrijkste onderhoud van landbouwwagen banden is de juiste bandenspanning. Wat voedsel is voor de mens is luchtdruk voor een band. Lage druk tegen bodemverdichting of verbeterde trekkracht, het kan, maar levert de band in de meeste gevallen een vroegtijdig einde op.

Op zoek naar een nieuwe bandenmaat voor de machine?

Op zoek naar een bestaande bandenmaat, maar niet beschikbaar?

Voor een goed advies over landbouwbanden is zoveel mogelijk van onderstaande informatie gewenst.

12 + 2 =

Uw aanvraag voor niet vindbare banden / wielen /onderdelen

4 + 3 =